Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Puntualment a les 12 del migdia s’ha iniciat la Festa major 2006 de Vilafranca

Com és habitual, pocs minuts abans de les 12 del migdia ja era pràcticament impossible acostar-se a la Rambla de Sant Francesc per poder presenciar de prop la tronada que donava inici a la Festa Major d’enguany. Els qui si estaven apunt eren els balls i evidentment també els cinc administradors, que vivien amb tensió els darrers instants abans que comencés la festa.

 

A les 12 en punt, Sònia Garcia, Gemma Llop, Raimon Martínez, Josep Maria Vives i David Vizcaino han encès la metxa de la tronada.

 

 

A partir d’aquest moment, tots cinc han deixat anar les seves emocions, que comentaven així als micròfons de Ràdio Vilafranca tot just acabada la tronada.

 

 

Després de la tronada, ha estat ja el moment dels balls, en la primera de les cercaviles de la festa major. A més enguny, obert com és habitual per el drac, però amb la peculiaritat de que es tractava de la rèplica del drac de Vilafranca que es va presentar diumenge i que avui sortia per primer cop en la cercavila festamajorenca.

 

Una cercavila que ha acabat poc abans de les 3 de la tarda a la plaça de la vila, on a diferència dels darrers anys, els balls han anat entrant un a un a la plaça per fer una ballada ràpida. Tot i això, el final del cercavila s’ha allargat força, i la primera de les diades castelleres s’ha iniciat als voltants d’1/4 de 4 de la tarda. Una diada que ha comptat com és habitual amb la participació de les dues colles locals, Castellers i Xicots de Vilafranca.

La diada l’han obert els Xicots amb la torre de 8 amb folre, un castell que han pogut carregar, però que ha patit força i ha acabat despenjant-se el pom de dalt i trencant-se el castell. En segona ronda, els de la camisa vermella han aconseguit descarregar un treballat 4 de 8; i han tancat actuació amb el 5 de 7. S’han acomiadat de la plaça amb un pilar de 5. Completaven d’aquesta manera el que ha estat la millor actuació de la temporada.

Pel que fa als Castellers de Vilafranca, han començat descarregant un 4 de 9 amb folre, lleig de mides per sense gaire problemes. En segona ronda, han completat el 5 de 8 i han tancat les tres rondes descarregant el 3 de 9 amb folre. Per acabar han tornat a provar el pilar de 7, que han pogut descarregar sense problemes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: