Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escultora vilafranquina Dolors Sans ha creat per Igualada una víbria, un drac femella

La peça s’estrena aquest vespre dins dels actes de la Festa Major d’Igualada, i te com a origen la tradició d’un drac femella, una víbria, que sortia als entremesos de la processó de corpus, juntament amb el drac i els diables, i de la qual hi ha referència ja des del segle XIV.

Dolors Sans s’ha inspirat en la documentació que fa referència a aquestes peces, però ha fet un disseny personal i propi.

Com ella mateixa explica, és una peça molt treballada, ja que te molt de relleu. Tota la feina l’ha fet ella mateixa, des del disseny inicial fins el modelatge i el lliurament de la peça amb la pintura i tots els detalls. Sans comentava que una de les principals dificultats és equilibrar la figura tenint en compte que l’ha de portar una persona.

Aquesta peça es coneixerà segurament com a víbria jove, ja que n’hi ha una peça anterior que es va fer l’any 1988. Aquesta te una alçada de 2 metres 70 centímetres, i una allargada de 3 metres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: