Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les exportacions de vi català amb DO continuen perdent en volum però augmenten en valor

De gener a maig, les exportacions catalanes de productes vitivinícoles han suposat prop de 73 milions de litres per un valor de 152 milions d’euros, a un preu mig de 2’09 euros per litre. Respecte al mateix període de l’ any passat es produeix una caiguda del 9% en volum, amb un creixement del 3’7% en valor i del 14% del preu mig.

Els vins amb denominació d’origen cauen en volum un 1’4% però el seu valor creix una mica més del 10%, comportant un increment del seu preu mig fins als 3’09 euros per litre. Joan Gil, director de la Unió Vinícola del Penedès, explica que la tendència indica que creixen les exportacions de vins de la gamma mitja-alta.

 

Quant a varietats, el vi blanc amb DO és el més castigat, experimentant un descens del 2’4%, mentre que el vi rosat i el negre amb DO tan sols baixen un 1%. Quant al valor, augmenten tots però el vi blanc experimenta l’ increment més baix, un 6%, mentre que el negre i el rosat augmenten més d’un 11%.

Les exportacions de vins amb DO de la resta de l’ estat es comporten a l’ inrevés. Creixen en volum prop del 10% però el comportament del preu mig per litre és diferent. El preu dels vins espanyols se situa a 2’83 euros per litre, mentre que el dels vins catalans gira al voltant dels 3’09 euros per litre.

Així, en els primers cinc mesos d’ aquest any s’ accentua una pèrdua en volum de les exportacions de vi català amb DO, tot i que en valor pugen una mica més del 10%.

Els vins de taula pateixen un descens del 32% a doll i d’un 14% els envasats. Les exportacions d’espumosos i caves també baixen fins als 26 milions de litres, però es recuperen en part augmentant el valor un 3% fins als 80 milions d’ euros.

A grans trets, en els primers cinc mesos de l’ any es manté la caiguda del volum de les exportacions, tant de de cava i de vi catalanes però augmenta el seu valor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: