La verema serà curta i els pagesos del Penedès esperen que aquest any pugin els preus del raïm
Aquesta setmana alguns viticultors han començat a veremar al Penedès la varietat blanca del chardonnay, i avui alguns cellers importants ja obren les seves portes per recollir el raïm d’aquesta varietat, que és la més primerenca.
Les condicions d’extrema sequera i temperatures altes han fet madurar abans el raïm i provoquen que la collita sigui més curta. Segons el coordinador de la Unió de Pagesos a l’Alt Penedès, Josep Esteve, les pluges de l’hivern van permetre que la vinya es trobés en bones condicions fins a mitjans de juliol, però les condicions climàtiques de la primavera i d’aquest estiu han afectat molt a la vinya. La varietat menys afectada serà segurament el chardonnay, i la que patirà més aquestes condicions serà el macabeu. Segons el coordinador comarcal de la Unió de Pagesos la verema d’aquest any serà entre un 10 i un 15% inferior en quantitat que la d’un any normal al Penedès. Esteve recorda que la verema de l’any passat també va ser curta i per tan des d’Unió de Pagesos esperen que, no havent-hi estocs als cellers, els preus als que es pagui el raïm aquest any siguin superiors. Recordem que pels volts de la diada de la mare de deu d’agost els sindicats agraris van convocar una tractorada a Vilafranca l’any 2004 i també l’any passat, reclamant un preu just pel raïm. Aquest any de moment no s’ha comunicat cap manifestació amb aquestes reivindicacions per part del sector productor.