Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP de Vilafranca considera que la cessió de gestió de zones blaves hauria de ser de només 5 anys

En el darrer ple de l’ajuntament vilafranquí l’equip de govern es va refermar en la seva idea de cedir la gestió de les zones blaves per un termini de 15 anys a l’empresa que estigui disposada a construir dos aparcaments subterranis, un seria el de la Rambla de Sant Francesc amb 300 places, i l’altre a l’espirall de 150.

 

Segons una carta que el grup municipal popular a entrat a l’ajuntament demanen que l’equip de govern reconsideri la seva postura, ja que pensen que aquesta proposta suposarà un benefici exorbitant al futur concessionari.

 

El cost de construcció, inclosa la urbanització, seria de 8 milions d’euros, mentre que el benefici mínim que s’ha calculat a través d’un estudi de rendibilitat de les zones blaves elaborat per l’ajuntament donaria un benefici de més de 9 milions d’euros. A aquesta xifra cal sumar-hi per exemple els diners que s’obtenen per part de l’actual concessionària obté del aparcament de Cal Rondina, amb una explotació encara de 40 anys; i també del de la Plaça Penedès.  

 

Per el PP, l’única excusa per cedir les zones blaves per 15 anys seria que se solucionessin de manera definitiva les mancances d’aparcament de la vila; una situació que amb les previsions que es fan en aquests moments no s’acompliria a mig termini i per tant consideren que no és aconsellable hipotecar l’explotació de les zones blaves per tants anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: