Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El grup de dones de JARC demana que els marits de les dones pageses puguin cotitzar per elles

Aquesta és una de les demandes que fa el Grup de Dones Rurals de JARC amb motiu de les eleccions al Parlament. Per aquelles dones que no han cotitzat al llarg de la seva vida, tot i treballar en una explotació, i que ara ja no hi són a temps de fer-ho perquè els falten menys de 15 anys per a jubilar-se, sol·liciten que el marit pugui pagar un plus en la seva cotització que ha de permetre l’accés a la paga per jubilació de la seva dona. Això, afirmen des del JARC, permetria parlar de Seguretat Social per explotació.

Una segona demanda passa perquè es donin ajuts per a contractar personal en cas de baixa per maternitat. Les mesures actuals primen amb una bonificació les quotes a la seguretat social d’aquelles mares que

"sacrifiquen" la baixa per incorporar-se a la feina, poc després del part.

Les dones de JARC també demanen que els barems per a mantenir oberts els centres escolars i les llars d’infants s’adaptin a la realitat del territori.

JARC defensa que les dones rurals són un pal de paller per al sector, i en especial per a l’empresa agrària, però lamenta que fins no fa massa han passat desapercebudes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: