Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Des de mitjans de mes els 120 veïns de les Cases Noves de Can Pardo ja tenen aigua potable

Tot i que pugui semblar mentida en ple segle XXI, fins aquest mes d’agost i després d’uns 11 anys de treballar aquesta qüestió, no ha estat possible que els 120 veïns de les Cases Noves de Can Pardo a Mediona poguessin tenir aigua potable a les aixetes de casa seva.

El problema s’origina l’any 1995 quan es va detectar una quantitat de nitrats alarmant a l’aigua que es consumia al nucli de les Cases Noves de Can Pardo, fet que va motivar que es prohibís el seu ús de boca i quedés només per a altres usos. L’Agència Catalana de l’Aigua en el seu moment no va autoritzar la construcció d’un nou pou, tot i que finalment va permetre que es posés en marxa aquesta actuació, com comenta l’alcalde de Mediona Servand Casas.

 

Segons Casas, la problemàtica era molt greu, però encara resultava més molesta per el fet que el municipi es troba sobre una de les reserves d’aigua potable més importants de Catalunya, l’aqüífer Carme-Capellades. El que s’ha de vetllar és no sobre explotar els recursos.

 

Fins aquest moment l’aigua que utilitzaven per veure els veïns de les Cases Noves d e Can Pardo provenia de la Font Nova, i ara és aquesta mateixa aigua, però extreta a més profunditat. El passat 11 d’agost, es posava en marxa el pou dels Lluïsos, i acabava el problema de l’aigua en aquest nucli de Mediona.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: