Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca posarà en marxa un Servei de Mediació Ciutadana

A proposta de la Diputació de Barcelona, l’ ajuntament vilafranquí ha començat a impulsar la creació d’un Servei de Mediació Ciutadana. Vilafranca aprofitarà l’ experiència de Sant Pere de Ribes que està resultant positiva i ara s’ està traslladant a altres municipis de característiques similars. L’objectiu és resoldre els conflictes ciutadans a través del diàleg, facilitant que les parts en conflicte s’ asseguin i resolguin els seus conflictes.

La regidora del Pla per la Convivència, Anna Girona, ha explicat a Ràdio Vilafranca que el nou Servei de Mediació Ciutadana s’enfocarà bàsicament als casos de conflictes veïnals.

La idea inicial del Servei de Mediació Ciutadana és posar en contacte les dues parts d’un conflicte veïnal perquè parlin i arribin a una solució. Tant és si el problema ha estat detectat per l’ ajuntament o la Policia Local o si els mateixos veïns es presten a participar en aquesta experiència.

El Servei de Mediació Ciutadana entrarà en funcionament el proper mes de setembre i d’ entrada se centrarà en solucionar conflictes veïnals, tasca que sovint és assumida per la Policia Local de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: