Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una exposició acosta a Sant de Joan de Mediona la riquesa de la toponímia de Catalunya

Aquesta curiosa exposició du el nom de “Mots amb arrels, els noms de lloc ens parlen”, i ha estat organitzada per el geògraf Joan Avellaneda amb el suport de la comissió de toponímia de la Generalitat i la Fundació Obra Social de Caixa Sabadell.

Avellaneda ha explicat a la nostra emissora que sempre ha tingut un interès per la riquesa dels noms que hi ha a Catalunya, i sobre tot per els noms de llocs, que en aquest cas s’ha centrat en la toponímia. Des del seu punt de vista els topònims donen molta informació sobre els llocs als que fan referència, i aquest és el motiu principal de l’exposició.

 

Tot i reconèixer que la toponímia és una ciència inexacte, Avellaneda comenta que aporta molta informació i que sovint es té un coneixement bastant clar de a què obeeixen els noms dels llocs. No obstant, el responsable de l’exposició considera que si bé els grans topònims no corren perill de perdre’s, aquest fet si es dona en els que fan referència a la petita toponímia.  

 

Aquesta exposició, es pot visitar cada dia fins el proper 15 d’agost al local de l’associació d’estudis científics i culturals de Sant Joan de Mediona; i a més s’acompanya amb fotografies que evidencien la relació entre toponímia i paisatge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: