Diumenge, 20 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos celebra la II festa de l’Aviació Republicana, aquest cap de setmana

Coincidint amb el 75è aniversari de la Proclamació de la República i el 70è de la Guerra Civil, s’ha decidit crear un ampli programa d’activitats anomenat Aterrant en la Memòria Històrica que es duran a terme al llarg d’aquest any i que van començar el passat mes de maig amb un recital de cançons de la República.

Dins d’aquest calendari la festa més popular es durà a terme aquest diumenge amb la presència al municipi d’antics avions, ultralleugers i avionetes actuals que utilitzaran un camp de vol habilitat gairebé al costat d’on antigament hi havia hagut el camp d’aviació republicà.

Les passades dels avions començaran al matí i a partir de les 12 es podran veure els avions històrics, que no aterraran. També s’aprofitarà per fer visites a l’antic refugi antiaeri de la Guerra Civil que ha estat restaurat recentment. A la una del migdia, s’inaugurarà el Parc del Refugi del camp d’Aviació Republicana amb la presentació d’un fulletó sobre “El Vesper de la Gloriosa” i la descoberta d’un monòlit.

Àngels Travé, tècnica de l’ ajuntament dels Monjos, ha explicat a Ràdio Vilafranca que el monòlit ret homenatge a les víctimes civils dels bombardeigs d’octubre i novembre del 1938 als Monjos. Demà, a partir de les 10 del matí, a la pista de vol de darrere l’Hostal del Penedès, ja es faran entrenaments i passades d’avions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: