Dimecres, 8 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de 500 voluntaris a les ADF del Penedès i el Garraf

<h1>Prop de 500 voluntaris treballen a les ADF del Pened&egrave;s i del Garraf per evitar els incendis. En el que portem d&rsquo;any, s&rsquo;han produ&iuml;t 19 incendis a la comarca de l&rsquo;Alt Pened&egrave;s. Tot i que no s&rsquo;ha cremat una gran quantitat de terreny, cal estar molt alerta perqu&egrave; el risc d&rsquo;incendi &eacute;s molt alt.</h1>

Les comarques de l&rsquo;Alt, el Baix Pened&egrave;s i el Garraf han patit durant l&rsquo;any 25 incendis que han cremat un total de 53 hect&agrave;rees, la majoria d&rsquo;elles al Baix Pened&egrave;s. Els voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal de la federació Pened&egrave;s Garraf són els encarregats de vigilar els territoris d&rsquo;aquestes comarques i intentar atacar els focs el m&eacute;s aviat possible. En total, hi ha uns 480 voluntaris que vetllen de manera continuada al voltant dels seus respectius municipis per evitar que els incendis acabin amb els boscos. Amb un estiu com el que estem passant, en permanent alerta pel risc d&rsquo;incendi i la sequera, la tasca de les ADF &eacute;s especialment important. A les comarques del Pened&egrave;s, es produeix un incendi o un inici d&rsquo;incendi cada dos dies per&ograve;, afortunadament, s&rsquo;han pogut controlar amb rapidesa. La majoria dels focs venen causats per la m&agrave; de l&rsquo;home, ja sigui per accidents, per neglig&egrave;ncies o b&eacute; incendis intencionats. Les ADF de cada municipi vigilen el territori fent torns i gu&agrave;rdies i els voluntaris sempre porten a sobre un aparell per poder avisar si veuen un foc. Tamb&eacute; disposen de vehicles de diferents dimensions equipats per a la extinció d&rsquo;incendis. Aquest camió tot terreny, concretament, pot portar 2.000 litres d&rsquo;aigua. Si es produeix l&rsquo;incendi, s&rsquo;engega tot un pla de coordinació. La seva feina, per&ograve;, &eacute;s diferent a la dels bombers. Les ADF coneixen millor el terreny i els camins i arriben abans a l&rsquo;origen del foc, senzillament per q&uuml;estions de proximitat. Les tasques es complementen. Per&ograve; les ADF no nom&eacute;s treballen quan es produeix un incendi si no que ho fan durant tot l&rsquo;any. A l&rsquo;hivern tamb&eacute; vigilen i, a m&eacute;s, fan sessions de formació, pr&agrave;ctiques, vigilen els correfocs i fan tasques de caire m&eacute;s administratiu. Ara per ara, els voluntaris demanen a tothom que actu&iuml; amb seny i que eviti les situacions de risc al bosc o a prop del bosc.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: