Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exposició "On són les dones? Espais femenins a l’art català dels segles XIX i XX" obre portes avui

Amb l’objectiu de donar a conèixer les col·leccions d’art dels museus locals, l’Oficina de Patrimoni Cultural en col·laboració amb la Xarxa de Museu Locals ha produït l’exposició On són les dones? Espais femenins a l’art català dels segles XIX i XX, que es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins el 20 d’agost.  L’exposició presenta un total de 62 peces cedides per vint museus locals de la Xarxa, entre ells el Museu de Vilafranca, que aporta dues obres procedents de la col·lecció de Mossèn Trens.

Les 62 obres que inclou l’exposició, realitzades entre el 1883 i el 1993, són de cinquanta-cinc artistes catalans, que tot i pertànyer a corrents artístiques diferents, tenen en comú l’interès per la representació de la figura femenina i l’espai.

“On són les dones?” convida a la reflexió de la representació de la figura femenina en l’art a partir de la relació entre gènere i espai, d’aquí que l’exposició es divideixi en quatre blocs temàtics determinats pels escenaris: el domèstic, el social, l’urbà i el natural. Segons la directora del Museu de Vilafranca, Montse Iniesta, predomina l’ escenari domèstic però també són destacables els escenaris socials.

Amb la mostra, el visitant es pot fer una idea global dels principals escenaris i espais en els quals la pintura catalana dels segles XIX i XX ha representat les dones.

L’exposició On són les dones? Espais femenins a l’art català dels segles XIX i XX , que s’inaugura aquest vespre, es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins el 20 d’agost.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: