Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons impulsa la primera campanya d’estalvi aigua del municipi

L’alcalde de Sant Llorenç, Carles Baiget, ha explicat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és “sensibilitzar la població entorn el consum excessiu d’aigua que provoca que a l’estiu ens trobem en situacions crítiques”. Baiget recorda que durant els estius d’altres anys, el municipi ha patit restriccions, “amb el conseqüent malestar que provoquen a la població”.

La iniciativa, que va començar la setmana passada, és la primera campanya d’estalvi d’aigua de la història del municipi. Entre les mesures adoptades, destaca la tramesa de 800 equips de tres filtres airejadors i reductors, un per a cada unitat familiar. Aquests aparells permetran, una vegada instal·lats a les aixetes de les llars, disminuir al voltant del 50% el consum domèstic a Sant Llorenç.

Una altre de les actuacions d’aquesta campanya ambiental es basa en la realització d’un estudi sobre l’estat de les canonades de la xarxa d’aigua del municipi amb la finalitat de trobar fuites i d’aquesta manera poder estalviar entre un 15 i un 20% més d’aigua. Aquesta investigació està sent elaborada per l’ajuntament hortonenc, juntament amb la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: