Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat Penedès-Garraf edita un Anuari amb els indicadors socioeconòmics de les 2 comarques

Fruit de l’ experiència del treball de més de 20 anys de l’ Oficina del Servei d’Iniciatives Econòmiques neix l’ AIS, l’ Anuari d’Indicadors Socioeconòmics de l’ Alt Penedès i el Garraf. D’ aquesta manera, es vol cobrir les deficiències detectades en els fluxos d’informació a nivell local i comarcal i al mateix temps, dotar als agents socials i econòmics i als estudiosos d’una eina que els faciliti la feina i la presa de decisions.

L’ Anuari, que es publica per primera vegada, ofereix un recull sistemàtic d’ informació estadística en els camps econòmic i social dels 33 municipis de les dues comarques, així com de l’ Alt Penedès i del Garraf.

Ahir, en la presentació de l’ Anuari, l’ alcalde de Vilafranca i president de la Comissió d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Marcel Esteve, ha destacat la utilitat de la nova eina per als polítics i gestors municipals.

De cada municipi, l’ Anuari inclou una primera pàgina amb una breu anàlisi econòmica i apartats dedicats a les dades demogràfiques, al mercat de treball, a l’ activitat econòmica, la qualitat de vida i finalment, un capítol centrat en comunicació i transports.

Justament, d’ aquest darrer capítol, el gerent de la Mancomunitat, Frederic Ràfols, destaca la importància de la informació relativa a la mobilitat, un aspecte poc estudiat fins ara.

De l’ Anuari se n’han publicat 500 exemplars que es repartiran a tots els municipis i també es podran trobar a les oficines de Caixa Penedès, que ha patrocinat la publicació. També es podrà accedir a tota la informació consultant la pàgina web de la Mancomunitat Penedès-Garraf. L’objectiu del Servei d’iniciatives Econòmiques és editar l’ Anuari cada any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: