Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP presentarà una moció reclamant la municipalització de les zones blaves, al ple de la setmana

La CUP considera que l’estudi de rendibilitat de les zones blaves, elaborat pel mateix Ajuntament de Vilafranca, esborra qualsevol dubte sobre la viabilitat econòmica de municipalitzar la gestió de les zones blaves de la vila i encarregar la seva gestió a la societat municipal SOVIPAR. L’estudi fa palès que la gestió municipal aportaria prop de 300.000 euros anuals de benefici, en el pitjor dels casos, i per la CUP seria un greu error renunciar a uns ingressos mínims nets de 5 milions d’euros durant els propers 15 anys.

La Candidatura d’Unitat Popular també critica que SABA, l’empresa que actualment gestiona la concessió i en rep els beneficis, ni tan sols en fa una explotació correcte.

La CUP està perplexa davant la negativa del PSC i del regidor d’Hisenda, Francisco Romero, a permetre que l’Ajuntament de Vilafranca assumeixi aquesta gestió i segons expliquen, la majoria de membres de la societat municipal SOVIPAR i la totalitat de grups de l’oposició s’han mostrat favorables a la municipalització, inclosos alguns regidors del mateix PSC.

Per tant, la CUP fa una crida a ERC, socis de govern del PSC, perquè es desmarquin d’aquesta postura externalitzadora, contrària als interessos del conjunt de la ciutadania, i recolzin la iniciativa que serà debatuda en el ple de la setmana vinent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: