Dimarts, 26 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Comissió de la Verema del Penedès es regirà aquest any per un acord marc amb la Generalitat

De la mateixa manera que el Servei Català d’Ocupació va arribar a un acord per la campanya de la fruïta de Lleida l’any passat, aquest any els diferents agents socials que integren la comissió de la verema han arribat a un acord marc amb la Generalitat.

L’acord estableix entre d’altres conceptes que s’ha d’oferir un lloc d’allotjament digne als treballadors temporers que es desplacen a més de 75 quilòmetres de casa seva per anar al lloc de treball. Aquest ve ser un dels temes que dimecres es van tractar en una reunió de la comissió que es va celebrar a la sala Pau Boada de l’Ajuntament de Vilafranca. En el transcurs de la reunió els representants del sindicat CCOO van explicar també que per primera vegada es pot afrontar una verema sense un acord en el conveni col.lectiu del sector agropecuari, que regula les condicions dels treballadors temporers al camp. El responsable del sector agropecuari de CCOO a Catalunya, Josep Maria Blanco, va exposar la seva preocupació per aquest fet. A la reunió hi van participar representants dels sindicats i les organitzacions agràries, de la seguretat social, del Consell Comarcal i de l’ajuntament de Vilafranca, entre d’altres. En relació al problema de la manca d’acord del conveni col·lectiu dimecres no es va treure cap conclusió, més i quan es va donar a conèixer que el proper dilluns s’ha de celebrar una reunió al tribunal laboral entre la patronal agrària i els sindicats. D’altra banda i dins de l’acord marc amb la Generalitat aquesta verema hi haurà una oficina mòbil de contractació al Penedès que es desplaçarà als llocs que les organitzacions que integren la comissió de la verema considerin necessaris. Des dels sindicats es preveu, com ha anat passant en els darrers anys, una disminució de les contractacions de la verema, perquè cada vegada hi ha més mecanització per collir el raïm. Malgrat tot, com que les previsions de volum de producció per aquest any són superiors a les de l’any passat, és possible que s’acabin produint unes xifres similars de contractació de temporers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: