Dilluns, 13 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal ha aprovat la creació de l’Escola de Música de l’Alt Penedès

Amb la voluntat de fer arribar la música, el coneixement musical i la formació a tots els pobles, especialment els més petits de la comarca, el Consell Comarcal va aprovar dilluns, amb el vot favorable de tots els grups, la creació de l’Escola de Música de l’Alt Penedès.

L’objectiu és que els infants en edat escolar dels municipis petits puguin accedir a activitats de formació musical al seu municipi o molt a prop d’aquest. La consellera Rosa Escala va explicar que l’escola tindrà la seu administrativa al Consell Comarcal i les aules s’aniran obrint als diferents municipis en funció de la demanda. Les fonts de finançament seran d’una banda les quotes que pagaran les famílies, d’una altra les aportacions dels ajuntaments i també una subvenció de la Generalitat. El portaveu del grup comarcal de CiU, Xavier Escrivà, va apuntar el suport a aquest projecte. D’altra banda el ple del consell comarcal també va aprovar els preus de l’escola que consisteixen en 45 euros de matrícula anual, 25 euros al mes per les classes d’una hora a la setmana de sensibilització i 30 euros al mes per les classes d’una hora i mitja a la setmana d’iniciació musical. Entre els acords del ple del consell comarcal també hi ha diverses mocions que van comptar totes amb el suport unànim dels grups comarcals, tenint en compte l’absència del conseller del PP, Lluís Caldentey.D’una banda es va aprovar una moció reclamant la creació d’una fiscalia als jutjats de Vilafranca , que permeti millorar i agilitzar els tràmits de la justícia a l’Alt Penedès. El president del consell comarcal, Ramon Xena, també va presentar una moció, proposada pel consell d’alcaldes reclamant que les demarcacions de la guàrdia civil s’adiguin amb els límits comarcals dels mossos. Finalment una darrera moció reclama a l’empresa pública de Correus perquè compleixi les seves obligacions també durant els mesos d’estiu. En l’apartat de precs i preguntes CiU va tornar a reclamar més informació sobre els terminis previstos del Pla Director , va preguntar sobre el seguiment de la carta del paisatge i com està el desenvolupament del mapa de sols per la vinya del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: