Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Carles Rebassa i Jony Rodon dediquen el Pleniluni d’ aquesta nit al poeta Miquel Bauçà

Coincidint amb la lluna plena, el pati gòtic del Museu de Vilafranca acollirà un nou pleniluni d’ estiu. Carles Rebassa i el músic Jony Rodon oferiran un recital per apropar-nos al projecte vital del poeta Miquel Bauçà, mort l’ any passat. Han titulat el recital “Miquel Bauçà: un cos lliure dins l’ espai” que correspon a un dels dos versos d’un petit poema seu, publicat al Llibre dels Somnis.

El recital farà un recorregut ampli a través dels textos dels 4 llibres de Miquel Bauçà, un dels quals encara continua inèdit.

El poeta i narrador de Felanitx va destacar pel seu radicalisme verbal i social. Per la seva faceta com a poeta va ser distingit amb el premi Salvat-Papasseit, el 1961, amb Una bella història, un primer llibre que va enlluernar la crítica quan només era una jove promesa. Posteriorment va obtenir altres guardons com el Vicent Andrés Estellés, el 1974, per Notes i comentaris o el Ciutat de Barcelona del 1985 per Carrer Marsala.

Quant a l’escenografia del recital, Rebassa anuncia que serà austera i primarà la veu i la guitarra. Rebassa està convençut que el recital permetrà descobrir un poeta humà i sensible, que parla amb la llengua del poble.

El pleniluni d’ aquesta nit començarà a dos quarts de 10 de la nit, al pati gòtic del Museu del Vi. La propera sessió dels plenilunis d’ estiu serà l’ 11 d’agost i tractarà sobre la poètica medieval amb Hildegard von Bingen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: