Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca senyalitzarà una cinquantena de carrers per tal d’afavorir l’ús de la bicicleta

L’Ajuntament ha aprovat l’establiment d’una xarxa d’una cinquantena de carrers de la Vila com a Zona 30, amb circulació compartida entre cotxes i bicicletes. Els carrers senyalitzats com a Zona 30 són carrers en els quals la velocitat es limita a 30 Km/hora, sense que els vehicles motoritzats tinguin cap prioritat sobre les bicicletes i senyalitzats amb la indicació que aquests carrers formen part d’un Itinerari Bici.

 

L’actuació abasta una cinquantena de carrers que enllacen amb actuals o futurs carrils-bici que progressivament s’aniran implantant a la Vila. Es preveu que abans de l’inici del proper curs escolar estigui enllestida la senyalització de tots els carrers que conformen la xarxa.

D’ altra banda, es reparen voreres a diferents punts de la Vila. Es tracta d’aquells trams on hi ha panot o vorades trencades o enfonsades que poden provocar risc de caigudes o quan plou s’hi entolla l’aigua.

L’ajuntament ha destinat a aquestes reparacions de voreres una partida econòmica de 60.000 euros i té previst arranjar uns 1.000 m2 de vorera. Els treballs ja s’han iniciat i en les properes setmanes s’ actuarà en trams de voreres situats a totes els barris, prioritzant aquells carrers que registren més afluència de vianants pel fet de ser connexions entre barris o propers a mercats i escoles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: