Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres a l’antiga fàbrica de la Teresita deixen a la vista una part de la muralla de la vila

Els treballs que s’estan fent al solar de l’antiga fàbrica de la Teresita, a Vilafranca, i que han de servir per a l’ampliació del Museu de la vila, han deixat a la vista una nova part de la muralla medieval de la capital de l’Alt Penedès. La peculiaritat en aquesta ocasió és que el tram que s’ha trobat permet deduir que la muralla medieval vilafranquina podia haver tingut una utilitat més enllà de la simple delimitació de la vila, i ser també defensiva.

De fet però, s’ha de tenir en compte que la part en que la muralla presenta aquesta amplada de 2 metres i 10 centímetres, seria la que està tocant al carrer de Sant Bernat, i on hi hauria una de les antigues entrades a la vila.

D’altra banda, trobar aquest tram de muralla del segle XIV no ha estat tampoc una sorpresa, ja que se sospitava que era molt probable a causa que el solar on es treballa es trobava a tocar de la part exterior de la muralla.

 

Ara caldrà veure que es fa amb aquest tram. Una de les possibilitats passa per la conservació del tram i deixar-lo a la vista com a part de l’equipament cultural que s’ha de fer en aquest indret com a ampliació del Museu. La decisió en tot cas l’ha de prendre l’ajuntament de Vilafranca, que és qui executa les obres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: