Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La segona edició del festival En veu alta explicarà contes i narracions a 8 municipis de la comarca

La narradora Jordina Biosca impulsa, per segon any consecutiu, el festival En veu alta amb l’ objectiu de potenciar la narració oral. Biosca, que ha programat 14 espectacles a 8 municipis diferents, se sent molt satisfeta perquè la iniciativa creix amb la incorporació dels municipis de Torrelavit i les Cabanyes.

Biosca és una ferma defensora de la oralitat i explica que encara que als adults ens costi, és qüestió de deixar-se seduir.

 

Una de les singularitats d’En veu alta és la tria dels espais, que sempre són diferents i poc habituals. Enguany es podran escoltar contes a l’ església de Sant Marçal, a les cuines de Cal Soler a Vilafranca, als camerinos del teatre Cal Bolet, al Palau dels Marquesos de Lió i a la font dels Quadres a Sant Pere de Riudebitlles o als Tres Pins d’ Olèrdola.

Quant als contes i narradors que vindran, la directora del festival ha apostat per potenciar la tradició oral local. També hi haurà narradors de Barcelona, Tarragona, Castelldefels, Múrcia o la Rioja.

En veu alta comença demà amb el narrador guipuscoà, Joxemari Carrere, que explicarà un conte-conferència titulat “Vivir del cuento, una buena opción”. Aquest primer acte tindrà lloc a les 9 del vespre, al Pati de l’ Arsenal, al carrer de la Font de Vilafranca.

 

Dissabte hi ha un parell de propostes: una sessió de nit a càrrec de la Montserrat Cebrián, a l’ església de Sant Marçal, i una sessió golfa al Claustre dels Trinitaris de Vilafranca on Joxemari Carrerre explicarà una recopilació de contes procedents de la tradició oral basca.

 

Diumenge també s’ han programat dues sessions, una de vermut i una de tarda, a la plaça de les Eres de Sant Pere de Riudebitlles amb Jordina Biosca i a les cuines de Cal Soler amb Juanan Rodríguez, que explicarà relats de taverna desvergonyits i sincers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: