Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plataforma per la vegueria exposa el resultat de les reunions de les Comissions paritàries

Segons la plataforma si bé les reunions al consell comarcal han estat productives i s’ha arribat a acords concrets, les reunions a l’ajuntament de Vilafranca han quedat encallades per la manca de voluntat d’alguns partits de tirar endavant acords concrets

Els membres de la plataforma van exposar ahir el resultat del treball de les 6 reunions de les dues comissions formades tant al consell comarcal com a l’ajuntament de Vilafranca, després de l’acord de ple del passat 21 de març. Al consell comarcal s’han desenvolupat dues reunions amb quatre membres de la plataforma i els quatre representats dels grups polítics. En aquestes reunions es van exposar uns seguit de propostes encarades a divulgar la causa de la plataforma tant en els actes que s’organitzin des del consell comarcal i fer present la vegueria al consell. Unes propostes que es van aprovar i que segons la plataforma demostren la predisposició del consell comarcal ha avançar en sentit a l’acord aprovat.

Per altra banda però també van fer una valoració de les quatre reunions mantingudes a l’ajuntament de Vilafranca. Aquesta comissió la configuraven sis membres de la plataforma i un representant de cadascun dels sis partits polítics municipals. Segons la plataforma en aquesta comissió s’ha creat un clima “de posar pals a les rodes” en les mateixes paraules de la plataforma per part de dos partits polítics, concretament el partit socialista i iniciativa verds. Des de la plataforma també s’afirma que hi ha greus problemes per tirar endavant els punts inscrits en document acordat en ple municipal. Afirmen que hi ha certa voluntat per part de determinats grups polítics de no tirar endavant aquests punts acordats, ja que la lectura que s’està fent dels punts en la reunió és sovint molt de mínims. També remarcaven que si bé en les dues primeres reunions van assistir-hi totes les formacions en la tercera reunió no hi va haver assistència ni per part d’ ERC, PSC, IC-V i PP i en la quarta reunió només van assistir-hi CIU, la CUP i el PP. Aquest procediment doncs deixa veure que hi ha algú que no té voluntat ni en la forma ni en el fons de tirar endavant decisions concretes. Està prevista una nova reunió d’aquesta comissió per al proper 6 de juliol, on s’espera que la situació es desencalli i de no ser així la plataforma haurà d’adoptar mesures per seguir tirant endavant el seu objectiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: