Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FECAC valora amb preocupació el model de reforma de l’Organització Comuna de Mercats del vi.

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya valora amb preocupació el model de reforma de l’Organització Comuna de Mercats del vi proposada per la Comissió Europea. Per a la FCAC es tracta d’una reforma excessivament dràstica que impedeix preveure les conseqüències que tindrà sobre el sector.

Davant la proposta d’arrencada de 400.000 hectàrees de vinya, la Federeació de Cooperatives Agràries de Catalunya entén que aquesta decisió posa de manifest una falta de coherència amb els plans de reestructuració vigents en l’actualitat al mateix temps que qüestiona la viabilitat de moltes de les explotacions ubicades en zones on aquest cultiu juga un paper mediambiental destacat. Per a la FECAC, les denominacions d’origen hauran de tenir un paper rellevant en el manteniment i el control del potencial de producció.

 

Pel que fa a la supressió dels drets de plantació, suposaria una liberalització que tampoc seria coherent amb el sistema actual, que té els drets limitats i exigeix que se sol·licitin amb antelació a la plantació de les vinyes.

 

Espanya és el país comunitari amb més superfície destinada al conreu de la vinya i a Catalunya hi ha unes 80 cooperatives vitivinícoles, que aglutinen la meitat del vi que es fa a casa nostra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: