Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’1% cultural aporta 90.000 euros per a la restauració de la Torre de Moja

En sessió celebrada dimecres passat a la nit, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola va aprovar per unanimitat la signatura d’un conveni amb l’institut Català del Sòl i la Direcció general de Patrimoni, a partir del qual l’Ajuntament rep 90 mil euros d’aportació provinents de l’1% cultural per a la restauració de la torre de Moja.

L’Ajuntament d’Olèrdola preveu que aquest any es pugui realitzar el projecte de restauració de la Torre medieval de Moja, amb la intenció que les obres es puguin ja iniciar durant el 2007. Per a fer aquest projecte ja es disposa d’un finançament que arriba als 350 mil euros, entre aportacions de la Generalitat, d’entitats privades i de l’Ajuntament. La Diputació col·labora assumint la redacció del projecte i la seva direcció.

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, per unanimitat, també va aprovar el conveni amb la Diputació relatiu a la vigilància al parc, a partir del qual l’ens provincial paga la contractació de dos conductors del camió de bombers. Un altre dels convenis aprovats en el ple va ser el que estableix la col·laboració entre l’Ajuntament i l’Associació de voluntaris de protecció civil. L’associació rep de l’Ajuntament una subvenció anual de 6.000 euros i se li cedeix l’ús d’instal·lacions municipals. L’Ajuntament també es fa càrrec del pagament dels serveis de llum i aigua, de l’assegurança dels membres de l’Associació i del manteniment i assegurança dels vehicles.

 

Davant la presència d’una vintena de veïns de Daltmar, bona part del torn de precs i preguntes va dedicar-se a la darrera assemblea de la Junta de Compensació de la urbanització de Daltmar. CiU i PP van criticar que l’Ajuntament es posicionés i recolzés una de les dues candidatures presentades i es va reclamar que la documentació de les votacions estigués disposició de tothom. L’alcalde va dir que aquesta documentació estava a l’Ajuntament a l’abast de qualsevol persona i va reiterar que l’Ajuntament busca desbloquejar d’una vegada per totes l’acabament de la urbanització.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: