Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Hisenda rebaixa els mòduls per a la vinya per compensar les pèrdues provocades per la sequera

<p align="left">El Ministeri d&rsquo;Hisenda ha publicat una ordre per la qual aplica una reducció en els m&ograve;duls de l&rsquo;IRPF que han de pagar els pagesos i ramaders afectats per la sequera de l&rsquo;any passat.

Tal i com havia demanat Unió de Pagesos, tant al departament d&rsquo;Agricultura com al ministeri d&rsquo;Agricultura, els viticultors de l&rsquo;Alt Pened&egrave;s veuran redu&iuml;ts els m&ograve;duls que han de declarar enguany pel ra&iuml;m de vinificació en sec&agrave;. Concretament, el m&ograve;duls per al ra&iuml;m de taula passen del 0,32 a 0,21, i els de ra&iuml;m de DO es redueixen del 0,37 al 0,24. Unió de Pagesos tamb&eacute; havia demanat, i continuar&agrave; reclamant que s&rsquo;incloguin en aquesta reducció tots els municipis de l&rsquo;Anoia que formen part de la DO Pened&egrave;s. De la mateixa manera, el sindicat reivindica que s&rsquo;ampli&iuml; l&rsquo;ordre per a les produccions de fruita dol&ccedil;a d&rsquo;aquesta &agrave;rea geogr&agrave;fica, ja que les p&egrave;rdues en aquest sector van superar el 40% de la producció, sobretot en cirera i pr&eacute;ssec. A m&eacute;s de la vinya, l&rsquo;ordre ministerial tamb&eacute; preveu reduccions en els m&ograve;duls de l&rsquo;IRPF per a les produccions d&rsquo;olivera, fruita seca, cereals, ramaderia extensiva i apicultura de tota la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: