Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca contribuiran a promoure l´ús del català entre els nouvinguts

Els verds s’han adherit al programa Voluntaris per la llengua que promou el Consorci per a la Normalització Lingüística per propiciar que persones no catalanoparlants es trobin fora de la classe amb persones voluntàries que parlen català.

El programa serveix per reforçar l’ aprenentatge que es fa a l’aula, a més de contribuir a posar en contacte gent d’origen divers.

La participació dels Castellers de Vilafranca en el programa “Voluntaris per la llengua” se centra en tres aspectes bàsics. En primer lloc, oferirà la possibilitat als castellers i castelleres de la colla de participar com a voluntaris.

A més, els Castellers cedeixen el bar del seu local social, Cal Figarot, com un possible punt de trobada d’aquestes parelles, ja que es pretén propiciar les converses en llocs apartats de l’aula i que fomentin l’ús del català en les situacions habituals de trobada entre les persones.

Finalment, a partir de la col·laboració dels Castellers es durà a terme una activitat de suport consistent en un taller de castells amb l’ objectiu de presentar la pràctica dels castells a persones que han arribat recentment a Vilafranca i que la desconeixen totalment o bé que ja la coneixen i hi volen aprofundir una mica més.

D’aquesta manera, els Castellers s’afegeixen a la delegació penedesenca d’Òmnium Cultural i a la llibreria l’Odissea, que ja s’havien adherit al “Voluntaris per la llengua” fa un any, ja que el programa pretén que entitats socials i cíviques participin en aquesta iniciativa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: