Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alumnes de l’ escola de Guardiola inauguren avui els Plenilunis d’estiu al Museu de Vilafranca

Els nens i nenes de sisè de l’ Escola Font-rúbia de Guardiola ens ensenyaran a viure la poesia tal com fan setmanalment guiats pel seu carismàtic tutor, el Josep Maria Verge.

Des de l’ inici del curs, Verge ha introduït la poesia als seus 12 alumnes. Van començar memoritzant un poema a la setmana i recitant-lo i així han anat descobrint primer poetes que escriuen per a infants com Joana Raspall, Miquel Desclot o Sala Valldaura i progressivament a Rilke, Pessoa, Martí i Pol, Foix i Salvat Papasseit.

En aquesta aventura, com l’ ha descrit Verge, s’ hi van afegir 3 mestres de música: l’ Anna Navarro, el Julià Escamilla i l’ Àngels Sagarra que van musicar alguns poemes que posteriorment, els infants han cantat.

L’ espectacle que avui porten als Plenilunis es titula “Inici de càntic i poesia a l’ escola” i consta d’una tria de poemes en les diferents llengües dels alumnes, des del berber a l’ ucraïnès.

 

Aquesta és la segona vegada que alumnes d’escoles de la comarca porten la poesia als Plenilunis. En aquest sentit, la directora del Museu, Montse Iniesta, es mostra satisfeta de fer d’altaveu de la feina que fan els mestres de les nostres escoles.

 

De tota manera, Iniesta recalca que el d’ aquesta nit no és un espectacle infantil, sinó per a tots els públics. El primer pleniluni d’ aquest estiu tindrà lloc a dos quarts de 10 de la nit, al pati gòtic del Museu. La propera cita serà el 14 de juliol i anirà a càrrec de Carles Rebassa que recitarà al poeta Miquel Bauçà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: