Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP vol saber si l’ajuntament de Vilafranca es planteja traspassar la Policia Local

El regidor del PP a l’ajuntament de Vilafranca, Josep Ramon, ha presentat un seguit de precs a l’equip de govern relacionats amb el funcionament i el futur de la Policia Local.

En aquest darrer punt, el del futur, el regidor popular es pregunta sobre la voluntat de l’equip de govern d’acollir-se a la possibilitat de traspassar el cos de la Policia Local a la generalitat; una opció que recull l’avantprojecte de llei de Sistema de Policia de Catalunya.

Ramon ha explicat que tot i que en aquests moments no tenen constància que hi hagi aquesta voluntat, si consideren que és important que es plantegin totes les possibilitats abans de tirar endavant el projecte previst per l’ajuntament de fer una nova caserna per la Policia Local a tocar de l’actual dels Mossos d’Esquadra.

 

D’altra banda, des del PP es pregunta també per el funcionament de la Policia Local de Vilafranca, i també per la implantació de la policia comunitària. Així, el regidor Josep Ramon comentava que hi ha poca presència de la policia Local als carrers de la vila, que a més han detectat que d’una plantilla de 60 agents, sovint menys de la meitat està de servei.

 

Ramon explicava també que en la presentació d’objectius de la Policia Comunitària que va fer l’inspector en Cap de la Policia Local, Jordi Alemany, s’especificava que les aquesta policia faria la seva funció de patrullatge a peu de manera principal, cosa que ara s’ha constatat que fan en motocicleta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: