Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El POUM de Sant Quintí, que està en procés de revisió, preveu arribar als 3.500 hab. en 10-15 anys.

L’alcalde Josep Poch, que ha donat aquesta informació en un dinar amb la premsa, creu que amb aquest pla Sant Quintí creixerà de forma equilibrada. Actualment la revisió del pla d’ordenació urbana de Sant Quintí està en procés de participació i l’alcalde preveu que el mes de juliol es pugui aprovar l’abans projecte.

El POUM de Sant Quintí marcarà les normes al casc antic per la seva conservació i homogeneització, a més de preveure un augment de terreny industrial.En aquesta mateixa roda de premsa, l’alcalde Josep Poch ha aprofitat per confirmar la construcció d’una nova escola de dues línies que substituirà l’actual que només té una línia i està estructurada en edificis separats. Aquest nou centre escolar estarà ubicat al costat de la zona esportiva, fet que permetrà als alumnes cursar l’assignatura d’educació física, que fins ara no fan. La immigració també ha estat un dels punts que Poch ha volgut remarcar, ja que el nombre d’estrangers ha augmentat i arriba a un 15% de la població. Per tal de regularitzar aquests moviments migratoris l’Ajuntament de Sant Quintí ha creat el pla d’acollida i millores locals, que ajuda a conèixer la llengua catalana mitjançant cursos i posa en coneixement les normes i les lleis del país. A l’escola, la immigració també es fa present, ja que un 36% dels infants són estrangers. L’alcalde critica les institucions superiors per falta de mesures en política d’immigració, especialment pels municipis petits, que queden fora del pla d’acollida de la Generalitat.Finalment, Josep Poch també destacava els problemes de seguretat ciutadana que estava patint el municipi. Segons l’alcalde, la Generalitat no permet la creació d’una policia mancomunada, no autoritzen la instal·lació de càmeres de vigilància ni la contractació de vigilància privada. L’alcalde comenta que al municipi només tenen 2 guàrdies civils a la caserna i que durant el mes de juliol arribaran 4 agents més.L’alcalde també ha volgut parlar del pla especial per a la gent gran, que permet a la gent gran obtenir bonificacions en les taxes d’escombraries i en l’IBI, a més d’un descompte d’un 30% en el servei d’ambulàncies, de cures a domicili o en serveis de neteja de la llar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: