Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Patronat de Turisme de Subirats engega el mercat del préssec d’ Ordal per promocionar-lo

Aquesta nova iniciativa sorgeix arrel de la difícil situació en la que es troben els pagesos que cultiven préssec amb la D.O. Ordal per donar sortida al seu producte, que a més es paga a un preu baix.

El préssec d’ Ordal és una fruita de secà i de qualitat que es cull entre els mesos de juny, juliol i agost, quan està en les seves condicions òptimes de maduració, que el converteixen en un préssec ric, tant per les seves característiques gustatives com aromàtiques. El mercat del préssec d’ Ordal, que comença aquest dissabte, es celebrarà els dissabtes de juny, juliol i agost, a la plaça Subirats de Sant Pau d’ Ordal. Inicialment, comptarà amb 13 pagesos del municipi que creuen que val la pena aprofitar la oportunitat de vendre els seus productes directament al públic.

Actualment, a Subirats hi ha 54 hectàrees dedicades al conreu del préssec d’ Ordal, amb una producció d’ entre 650.000 i 700.000 quilos anuals.

Des del Patronat de Turisme de Subirats volen aprofitar aquest producte diferent, d’alta qualitat i de secà, per potenciar-lo i donar-lo a conèixer.

Més endavant, el mercat del préssec d’Ordal es vol convertir en punt de venda de la fruita que es produeix al municipi, tot i que el principal producte serà sempre el préssec.

Per difondre aquesta nova iniciativa, l’ ajuntament de Subirats editarà fulletons específics d’ aquest mercat i col·locarà pannells informatius en punts estratègics. La intenció és donar a conèixer aquesta iniciativa a la comarca inicialment i més endavant, a l’ àrea metropolitana de Barcelona.

L’ alcalde confia que el mercat del préssec d’ Ordal ajudi a donar un nom al municipi i contribueixi a la millora de l’ economia, basada en l’ agricultura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: