Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP participarà en el consorci de gestió de la Televisió Digital Terrestre del Penedès

L’acord es va prendre per unanimitat de tots els grups comarcals en el transcurs del ple que el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va celebrar dilluns al vespre.

Des de la Unió Europea s’ha instat als països membres a substituir la televisió analògica per la televisió digital. Per aquest motiu des del govern de l’estat s’ha plantejat com a data límit per el canvi l’1 de gener del 2010 al nostre país. Per tot això des del govern de la Generalitat s’ha iniciat el procés d’organització i concessió de les emissores de Televisió Digital i a les comarques del Penedès i Garraf corresponen dos canals públics i dos de privats. Els privats encara no tenen les concessions mentre que els públics es repartiran un pel Garraf i l’altre per l’Alt i Baix Penedès. Per gestionar la nova televisió del Penedès cal crear un nou consorci amb la participació dels ens locals i ahir el Consell Comarcal va aprovar la seva participació en aquest consorci. Per part del PP, el conseller Lluís Caldentey, va demanar que comportarà la participació en el consorci.El conseller Marcel Esteve, va explicar que encara no s’ha concretat la fórmula de participació, perquè tot just s’està començant a treballar en la seva constitució. Esteve va deixar clar però que l’oferta de programació de la nova televisió haurà de ser clarament comarcal.Aquest punt va ser un dels més destacats del ple que ahir va celebrar el consell comarcal.El ple també va aprovar, amb l’abstenció de CiU, una modificació de pressupost, amb la incorporació de noves aportacions. En conjunt 572 mil € que es destinaran especialment a actuacions sobre el territori. Un altre dels acords destacats va ser l’adjudicació a una nova empresa del servei de menjador escolar que gestiona el consell comarcal. L’empresa actual Skay Cheff no s’ha tornat a presentar i s’ha fet l’adjudicació a l’empresa Cuina Servs de la qual se’n tenen bones referències del seu treball a la comarca del Ripollès. L’adjudicació es va fer amb el suport de tots els grups comarcals. En general es pot dir que el ple va gaudir d’un ampli acord però en el darrer apartat de precs i preguntes va esclatar la tensió. El conseller Xavier Escrivà va demanar que el consell comarcal es pronunciï contra els darrers acords dels ajuntaments de Pontons i de Sant Llorenç d’Hortons. De Pontons pel projecte de parc eòlic i de Sant Llorenç per l’ampliació en 13 hectàrees de sol urbanitzat. CiU va acusar el govern comarcal de passivitat i de lentitud en respecte del pla director.En resposta a les acusacions el president, Ramon Xena, va explicar que CiU planteja una moció al Parlament que pot aturar els plans directors fins que no hi hagi un nou govern a al Generalitat. La consellera convergent Angèlica Rodríguez va endurir el discurs crític a la gestió del govern comarcal i el to de la consellera i del president van anar a més , amb acusacions intercanviades fins que Xena va optar per posar punt i final a la sessió plenària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: