Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les 18enas jornades de l’IEP se centraran en el Penedès dins la Catalunya moderna

Aquestes jornades se celebraran a diferents poblacions de les comarques penedesenques de cara a finals de setembre i primers d’octubre, organitzades un any més per la secció d’història de l’Institut d’Estudis Penedesencs. En aquesta ocasió les jornades s’obriran a la participació de tothom qui tingui interès per aquest període històric comprés entre els segles XVI i XVIII.

Com comentava en la presentació el responsable de la secció d’història de l’Institut, Daniel Sancho, la voluntat és que siguin una referència per aquesta època, que compta amb pocs estudiosos. El lema és “Penedès dins la Catalunya moderna”, tot emulant i recordant el titol del conegut llibre de Pierre Villar “Catalunya dins l’Espanya moderna”

 

Els treballs es poden presentar sobre diferents àmbits, però sempre al voltant del paper del Penedès en l’evolució de la Catalunya dels segles XVI, XVII i XVIII.

 

La intenció de l’Institut d’Estudis Penedesencs és publicar en acabar les jornades les ponències que s’hagin presentat, per tal que puguin estar a l’abats dels estudiosos d’aquesta època.

 

La conferència inaugural serà el dia 29 de setembre al fòrum Berger Balaguer de Vilafranca, i anirà a càrrec de l’historiador Jordi Vidal, que parlarà sobre aquest període a les comarques penedesenques. La cloenda es farà el dia 7 novament a Vilafranca amb una conferència a càrrec d’una persona encara per definir, però que tractarà sobre la pèrdua de les institucions catalanes en aquesta època moderna. Les altres sessions, els dies 30 de setembre i 6 d’octubre es faran al Vendrell i Vilanova.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: