Dissabte, 6 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’antiga N-340 als Monjos està tallada per fer-hi les obres de reforma i convertir-la en via urbana

Durant aquest passat mes d’abril han començat als Monjos els treballs de remodelació de l’avinguda Catalunya per recuperar l’antiga N-340 i convertir-la en un eix central del municipi. Aquests treballs previs van culminar el passat divendres i el dimarts dia 2 de maig es va procedir al tancament definitiu de la circulació de vehicles.

L’Ajuntament ha col·locat cartells a totes les entrades de la localitat i a la variant per desviar el trànsit cap a l’actual N-340. Malgrat tot, aquells vehicles que hagin d’accedir al nucli dels Monjos poden desviar-se a l’alçada de l’Avinguda de Cal Salines o a la de Cal Rubió i accedir al municipi a través de la Rambla de Penyafel o el carrer de les Flors; o bé per la Ronda de salvador Espriu; com ens comenta el regidor d’obres de Santa Margarida i els Monjos, Roman Abelaira.

Les obres es preveu que durin fins el mes de setembre si bé la part central del traçat, davant l’Ajuntament, on s’ha començat ja ha actuar, s’intentarà que estigui enllestida abans de la Festa Major, a finals de juliol.

La remodelació de l’Avinguda Catalunya forma part d’un projecte molt més ampli que defineix l’actuació urbanística que s’ha de fer en tot el tram de l’antiga carretera des de l’entrada dels Monjos fins la sortida de la Ràpita. Així ho explica Abelaira.

 

 

 

En primer lloc s’actuarà sobre l’Avinguda Catalunya dels Monjos en dues fases que es faran simultàniament: la primera que va des de l’Avinguda de Cal Salines fins el carrer Anselm Clavé i la segona que crearà una plataforma única en forma de plaça des del carrer Anselm Clavé fins el riu. En total s’actuarà sobre uns 400 metres de travessia urbana. Aquestes obres és previst que finalitzin a finals de l’estiu si bé, s’espera que el tram central situat davant l’Ajuntament pugui estar llest abans de la festa major.  

Quan les obres dels Monjos estiguin enllestides o pràcticament a punt de finalitzar, es començarà l’actuació a l’Avinguda Penedès de la Ràpita, en un tram d’uns 150 metres, comprès entre el carrer de la Mare de Déu i el de la Tallada, just a la part central d’aquest nucli urbà.

El mes de juny de 1999 s’inaugurava la tan esperada variant dels Monjos i s’obria un procés per reconèixer l’antiga carretera com a via urbana. Aquest tràmit va culminar a finals de l’any passat amb la cessió, per part del Ministeri de Foment, de l’antiga carretera a l’Ajuntament.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: