Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament inicia una campanya de requeriments als propietaris de gossos de races perillosos

La campanya s’adreça als propietaris de gossos de raça perillosa que no han actualitzat la seva llicència. L’obtenció de la llicència per tenir un gos de raça perillosa és un requisit obligatori des de l’any 2002. Per obtenir-la, tant els propietaris com les persones que passegin aquests gossos han de complir un seguit de condicions

Han de ser majors d’edat; disposar d’un certificat negatiu d’antecedents penals; no haver estat privat judicialment de la tinença d’animals perillosos; disposar d’un certificat de capacitat física i psíquica que haurà d’expedir un centre autoritzat; acreditar que es disposa d’una assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers amb una cobertura no inferior a 150.253 euros i acreditar que l’animal disposa del corresponent microxip. El regidor d’acció cívica de l’Ajuntament, Paco Álvarez, comenta que la campanya es fa per assegurar que els interessats reben la carta.

 

Aquesta llicència té una vigència de 5 anys, però anualment s’ha de presentar a l’Ajuntament el rebut conforme s’ha pagat l’assegurança de responsabilitat civil. Si no es presenta aquest rebut, o bé si canvia alguna de les condicions anteriors, s’ha d’anul·lar la llicència.

 

Així doncs, l’Ajuntament de Vilafranca ha decidit ser rigorós en aquest tema i obrirà expedient sancionador a tots aquells propietaris que no presentin el rebut de l’assegurança anualment. Igualment, la Policia Local continuarà tenint cura de controlar que totes aquelles persones que passegin per la via pública un gos considerat potencialment perillós ho facin correctament i amb la documentació en regla.

<p align="left">La manca d&rsquo;aquesta llic&egrave;ncia municipal est&agrave; tipificada com un infracció greu segons les ordenances municipals que pot ser sancionada amb multes de fins a 1.502 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: