Dissabte, 8 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La UEP ha presentat l’estudi de diagnosi de polígons a la comarca, que ha detectat mancances

La presentació s’ha fet aquest matí, d’un estudi que fa uns mesos va encarregar la Unió Empresarial per tal de conèixer la situació competitva en que es troben alguns dels polígons de l’Alt i Baix Penedès. Concretament s’han estudiat els polígons de La Masia i Can Merlines, a Sant Cugat Sesgarrigues i Avinyonet; el de Casa Nova, als Monjos; i el Foix a l’Arboç.

Els resultats, com comentava el gerent de la Unió Empresarial, Francesc Simó, no son del tot positius ja que s’ha detectat que cap d’ells te aparcament per camions, dos no tenen connexió a la xarxa de fibra òptica externa i un no te connexió de gas. Des de la Unió Empresarial no s’ha volgut entrar a fons en el debat sobre la necessitat de més polígons a la nostra comarca, però sí son conscients que a l’àrea metropolitna el sòl s’està exhaurint. Al mateix temps, consideren que cal fer un esforç important de cara a assolir que els polígons existents, i aquells que s’hagin de fer nous, estiguin en millors condicions i tinguin millors serveis.

 

A partir d’ara, des de la Unió Empresarial es mirarà de parlar amb els diferents implicats, per tal de trobar solucions i millorar aquesta situació.

 

La presentació d’aquest estudi s’ha fet aquest matí, a les instal·lacions del Centre Àgora, al polígon Domenys II de Vilafranca, i des de la Unió Empresarial consideren que cal millorar la comunicació entre empresa i administració i impulsant també el desdoblament de la N-340. L’associació empresarial també aposta per potenciar la política de qualitat dels polígons, un exemple del qual podria ser el projecte d’integració paisatgística dels polígons industrials que ha posat en marxa el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Des de la Unió Empresarial finalment, es considera que es poden ampliar els polígons que es trobin en paral·lel a les vies de comunicació, però no de construir noves zones industrials de manera disseminada i amb poca planificació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: