Dimecres, 12 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma Cívica dels Monjos demana un pla de sanejament de la Rierea de Cal Bruna

La Plataforma va denunciar una empresa que hi feia abocaments i la fiscalia de medi ambient els ha donat la raó però creuen que ara cal netejar la riera.

La Plataforma Cívica per la Salut i el Medi Ambient de Santa Margarida i els Monjos va oferir ahir una roda de premsa a l’Escorxador per explicar tot el procés que s’ha seguit des que l’any 2003 van denunciar l’empresa Alcoholera Vinícola Mediterrània, més coneguda com Vins Font, per abocaments contaminants al torrent de les bruixes, a la riera de Cal Bruna. L’empresa està situada al costat de la riera, al terme municipal de Castellet i la Gornal, en frontera amb La Ràpita, i els abocaments provocaven males olors que afectaven sobretot els veïns de Cal Claramunt. Totes aquestes aigües contaminades arribaven a l’embassament del Foix. La denúncia contra l’alcoholera es va fer el 12 de maig del 2003 a la Fiscalia de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i, poc després, es van iniciar les investigacions per tal de comprovar si aquests abocaments eren o no delicte ecològic.. Finalment, el 9 de març del 2004, la fiscalia va reconèixer el delicte i feia pagar a l’empresa una multa d’11.000 euros en total, fent responsables l’administrador i el gerent de l’alcoholera. Tot i que la Plataforma valora de forma positiva que la fiscalia hagi emès aquesta sentència consideren que és necessari un pla de neteja i sanejament de la riera de Cal Bruna, perquè es pugui recuperar l’espai i les seves característiques i entorn. Tot aquest procés ha estat encapçalat per la Plataforma per la Salut i el Medi Ambient de Santa Margarida i els Monjos a partir de les queixes dels veïns afectats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: