Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ IES Alt Penedès impartirà un cicle formatiu de grau superior en Prevenció de Riscos Professionals

Aquesta és la novetat més destacada quant a cicles formatius per al curs 2006/2007, a la nostra comarca.

El cicle formatiu de grau superior en Prevenció de Riscos Professionals té una durada de 2.000 hores, repartides en dos cursos acadèmics.

Els alumnes estudiaran gestió de la prevenció, els riscos derivats de les condicions de seguretat, relacions de l’àmbit de treball o riscos químics, biològics i físics entre d’ altres matèries. El temari es complementa amb 390 hores de pràctiques en centres de treball.

El Cap d’ Estudis de Cicles Formatius a l’ Institut Alt Penedès, César Rodríguez, ha explicat al magazin La Plaça el perfil dels estudiants interessats en aquest cicle.

 

Els alumnes que superin el cicle obtindran el títol de Tècnic superior en Prevenció de riscos professionals podran treballar com a Prevencionistes, Coordinadors de Prevenció, Tècnics de prevenció o Tècnics de seguretat i higiene i podran exercir la seva activitat en qualsevol sector de l’ àrea de prevenció de riscos lligat directament al procés de producció de bens i serveis, tant en grans com mitjanes o petites empreses.

Segons Rodríguez, un cop al món laboral la responsabilitat final en matèria de riscos sempre serà de l’ empresari.

Un cop superat el cicle també es pot accedir a les carreres d’ Enginyeria tècnica industrial, Enginyer tècnic de mines o Enginyer tècnic d’ obres públiques.

Per poder cursar el cicle cal haver superat el Batxillerat o el COU, un altre Cicle Formatiu de grau superior, FP2 o haver superat la prova d’accés als Cicles Formatius.

A banda d’ aquest nou cicle en Prevenció de Riscos Professionals, l’ Institut Alt Penedès també imparteix el grau mig de Mecanització i d’ Equips i instal·lacions electrotècniques i el grau superior de Producció per mecanització i de Sistemes de regulació i de control automàtics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: