Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jaume Bosch, vicepresident d’IC-V parla de "L’Estatut, el fons de la qüestió".

Jaume Bosch ha estat un dels principals negociadors d’iniciativa a la ponència estatutària i coneix a fons el text de l’estatut.

L’objectiu de l’acte de dimarts que tenia lloc a l’Escorxador, era explicar, per part d’un dels protagonistes, com s’ha desenvolupat el procediment d’elaboració del nou Estatut, quin és el contingut final del text i com ens afectarà aquest nou marc legal en el dia a dia dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. L’estatut porta dos anys de procés i ha passat ja per l’aprovació al Parlament i al Congrés. Ara falta que s’aprovi al Senat, on s’està discutint actualment, i que es faci el referèndum. Per part d’Iniciativa es mostra satisfacció pel text actual i s’assumeix que s’han hagut de negociar varis aspectes de la llei. Bosch va defensar durant la seva intervenció el sí convençut i il·lusionat a l’estatut i va recordar els avenços que suposa: des del reconeixement nacional, passant per la igualtat de la llengua, les millores en el finançament o l’augment de les competències de la Generalitat. Bosch afirmava que l’estatut actual és molt satisfactori, tot i que queden alguns punts per acabar d’aclarir. El vice president d’IC-V va explicar que és necessari que els ciutadans coneguin el text i que s’obliguin a entrar en l’explicació i la comparació amb l’anterior estatut. Bosch va concretar dient que cal saber que la RENFE o les inspeccions dependran de la Generalitat i que la millora del finançament permetrà destinar més recursos als serveis públics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: