Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Inauguració del nou passatge d’Antoni Sabaté Mill

Es tracta d’una actuació urbanística que ha unit el barri de les clotes amb el centre. Un nou punt de connexió que té per objectiu seguir activant el trànsit i també el comerç del centre amb la resta de barris

Divendres s’inaugurava oficialment el nou passatge d’Antoni Sabaté Mill, el què ha esdevingut el punt d’unió del barri de les clotes amb el centre, i concretament la plaça de Lluís Via amb el nucli comercial del carrer dels Ferrers. Amb aquest nou passatge es pretén també seguir impulsant el comerç i la comoditat en el trànsit del centre a la resta de barris de la vila. Aquest espai però també esdevé, amb la construcció de nous habitatges, un nova promoció de vuit habitatges de protecció oficial de llloguer per als vilafranquins. El passatge ha estat dedicat a la figura del vilafranquí Antoni Sabaté Mill, un humanista que amb la seva tasca investigadora, reflexiva i també divulgadora, ha esdevingut una figura d’importància a la vila. Ahir i en l’acte oficial d’inauguració es va comptar amb la presència de Xavier Fornos, un dels néts de Sabaté Mill que destacava ahir la il·lusió que li hagués provocat al seu avi aquest reconeixement.

En l’acte d’inauguració diversos representants de l’ajuntament van destacar la importància d’aquest actuació per seguir activant el centre comercial vilafranquí. També van pronunciar unes paraules els representants del nucli comercial del carrer dels Ferrers, felicitant aquest nou passatge per la possibilitat de seguir ampliant la connexió del centre amb la resta de barris de la vila. La inauguració també va comptar amb l’actuació del grup de saxos de l’escola Municipal de Música. En el descobriment de les plaques es va deixar veure una de les cites de Sabaté Mill que fan referència als vilafranquins i a Vilafranca.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: