Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC demana el "no" a la proposta d’estatut per tal de forçar que s’obri una nova negociació

ERC ha explicat els diferents actes que durà a terme en el marc del gran Penedès per explicar la seva postura negativa a la proposta de nou estatut que s’ha de votar en el referèndum del proper 18 de juny. En nom del partit republicà, el diputat al Parlament de Catalunya Miquel Carrillo, ha comentat i argumentat els motius que els porten a demanar el vot negatiu en el referèndum.

Segons Carrillo, hi ha aspectes com la falta d’identitat nacional i les competències de la Generalitat que han anat caient a mida que es pactava l’estatut, que els impulsen a un vot negatiu. El més important però, és la proposta de finançament que es recull, que segons ERC no aporta ni un euro més al que ja es tenia.

 

Carrillo destacava que el vot d’ERC no és un vot per quedar-se amb l’estatut de 1979, sinó per fer-ne un de millor i més positiu per Catalunya.

 

Des del partit republicà es considera que les millores que contempla l’actual proposta d’Estatut es podrien haver assolit amb una comissió bilateral entre Govern i Generalitat, i no seria el que segons Carrillo és “el café para todos”, que iguala totes les comunitats autònomes i no reconeix el fet diferencial català.

 

ERC considera que aquesta proposta d’Estatut que es porta a referèndum no és la més convenient per Catalunya, i continuen defensant que el text sorgit del Parlament el passat 30 de setembre seria la seva preferència.

Pel que fa als actes, se’n faran a diferents punts de la comarca, però l’acte central a l’Alt Penedès serà el dia 14 de juny, amb la presència de l’ex conseller de governació de la Generalitat Xavier Vendrell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: