Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Convergència i Unió critica el projecte de cobriment de les vies i de l’estació de trens no respon

El portaveu del grup municipal de Convergència i Unió, Pere Regull, acompanyat dels regidors Aureli Ruiz, Josep M. Figueras i Fernando García, ha explicat a l’estació de trens que es troben moltes incongruències en el projecte de cobriment de les vies en aquest punt.

Els regidors s’han queixat de la manca d’informació que s’ha produït i, per això, han volgut fer una sèrie de preguntes a l’equip de govern per aclarir com serà la nova estació després de la cobertura. Pere Regull ha explicat que la presència del mur a l’estació representa que hi haurà una part, la de rodalies, que no se soterrarà i que ni ell ni els tècnics als quals ha consultat el grup municipal entenen perquè no es pot tapar pla, com s’havia dit en un principi. Però la queixa principal dels convergents va adreçada a denunciar que l’estació, tal i com està plantejada, no s’aprofita en totes les seves possibilitats. De fet, segons diuen des de Convergència i Unió, hi haurà vies mortes i, a més, es farà una nova línia de mercaderies que passarà per fora de Vilafranca i que està prevista al Pla Director. Pere Regull explicava que, d’aquesta manera, l’estació de trens del centre de Vilafranca serà una estació petita i sense visió de futur. I, que la nova línia només provocarà que destrosses en el paisatge. Per tant, considera que s’hauria d’aprofitar la tercera via dins de l’estació de Vilafranca. Els regidors convergents també han apuntat que el projecte actual exclou la possibilitat que, en el futur, els trens regionals puguin parar al centre. També han demanat a l’equip de govern que faci un replantejament del projecte de cobertura de les vies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: