Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una delegació vilafranquina ha participat al darrer Congrés del Projecte Vintur

La setmana passada es va celebrar a París el tercer i darrer congrés del projecte Vintur amb la participació de l’Alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, el Tinent d’alcalde Joan Pareta, i la responsable del departament d’Integració Europea, Carme Ribes. Aquest congrés culminava un treball intens des que l’octubre de 2003 es va iniciar aquest projecte de la Unió Europea, que ha estat coordinat i liderat per l’Ajuntament de Vilafranca.

 

El congrés va servir per una banda per presentar propostes sobre la futura posada en pràctica dels resultats del projecte i per altre banda, per presentar la publicació final i signar oficialment la versió final de la Carta Europea de l’Enoturisme.

Al llarg d’ aquests anys, les tasques principals del projecte Vintur han estat desenvolupar i consolidar un espai europeu de les ciutats i regions vitivinícoles d’Europa. En segon lloc es va redactar la Carta Europea de l’Enoturisme com a marc de referència pels territoris enoturístics i també s’ ha elaborat el Vademécum de l’Enoturisme Europeu, un sistema de qualitat que recull els requisits necessaris per tal d’aconseguir en una primera fase la certificació de "Ruta del Vi Europea" i posteriorment, la de "Ruta del Vi Europea d’Excel·lència".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: