Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les colles castelleres participaran en un estudi sobre la utilitat del casc

En una reunió que es va fer el passat 1 d’abril a Vilafranca, es va explicar a les colles que formen part de la coordinadora tot el relacionat amb aquest estudi que s’està posant en marxa per tal d’avaluar la necessitat o no de portar casc, i també la seva possible utilitat. El president de la coordinadora, Jordi Carbonell en nom dels Castellers de Vilafranca, comentava que el més important en aquests moments és tirar endavant aquest estudi, en que les colles participaran recollint dades tant sobre la utilització del model de casc que es provarà, com de la seva no utilització.

De moment hi ha 13 colles que han decidir portar casc tot l’any. El casc la fet l’empresa NZI, especialitzada en la fabricació de cascs, i ara s’ha de verificar. Pel que fa a les colles vilafranquines, els Castellers de Vilafranca han anunciat ja que participaran en l’estudi, però sense portar el casc. Consideren però, que és important recollir aquesta informació per mirar de millorar la seguretat en els castells.

 

Des de la coordinadora son conscients que la pràctica dels castells és una activitat de risc, i que avui en dia la societat és molt més curosa en aquests aspectes del que ho era fa uns anys, i que per tant aquests estudis aquesta voluntat de millorar la seguretat dels membres de la colla s’emmarca en aquesta tendència. Carbonell però, apuntava també que en el darrer any hi havia pràcticament 100 accidents menys relacionats amb l’activitat castellera, mostra de que les mateixes colles cada vegada més prenen precaucions i son més curoses a l’hora d’alçar les seves construccions.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: