Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El pla d’ equipaments preveu que a l’ Alt Penedès es puguin obrir 1.600 m2 de nous supermercats

El pla territorial sectorial d’ equipaments comercials, que ahir va sortir a informació pública, preveu que a Catalunya es podran obrir fins a 130 supermercats més fins l’ any 2009. A l’ Alt Penedès hi ha actualment 10.490 metres quadrats i segons el pla d’ equipaments, en els propers 3 anys, encara podran obrir 1.589 m2 més.

En comparació amb comarques veïnes, l’ Alt Penedès està per sota en número de supermercats. Així al Garraf, hi ha 26.635 m2 de superfície comercial i al Baix Penedès són 18.255. A les dues comarques, el pla d’ equipaments els atorga menys m2 per als propers 3 anys que a la nostra comarca, en concret podran obrir només 521 m2.

Les previsions del pla d’equipaments han estat fetes en base a les previsions de creixement demogràfic que ha estimat l’ Idescat.

Per primera vegada, aquest pla regularà la implantació dels establiments de més de 1.000 metres quadrats dels rams de l’ electrodomèstic, l’ electrònica de consum, els articles esportius, el lleure i la cultura.

El pla també afavoreix que els grans establiments comercials s’instal·lin a municipis de més de 25.000 habitants, capitals de comarca, segones corones o pobles amb fluxos turístics significatius.

Tant PIMEC com CIU han criticat el pla per falta de consens i perquè s’ ha tret a informació pública, coincidint amb les vacances de Setmana Santa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: