Dimecres, 12 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou canal de televisió digital que compartiran Vilafranca i el Vendrell té un termini de 4 mesos

El Govern ha aprovat la concessió dels 37 canals de televisió digital local reservats a les entitats municipals. En concret, s’han adjudicat a aquells municipis de Catalunya inclosos en el Pla Tècnic Nacional de la TDT local, que han acordat en ple municipal sol·licitar la concessió i gestionar de forma directa i compartida un programa del canal múltiple corresponent a la seva demarcació.

Així, com ja s’havia dit, al múltiple de les comarques de l’Alt, Baix Penedès i Garraf hi ha dos canals públics: Un és per Vilanova, Sant Pere de Ribes, Sitges, Cubelles, Canyelles i Olivella i l’ altre canal, que serà gestionat entre Vilafranca i el Vendrell, també donarà cobertura a Sant Sadurní, Santa Margarida i els Monjos, Gelida, la Granada i Calafell.

El Secretari General de Comunicació del Govern, Enric Marín, que ahir va estar a Vilafranca ha afirmat que el mapa de la TDT municipal ofereix grans oportunitats i al mateix temps, comportarà un equilibri territorial.

 

Els concessionaris podran iniciar les emissions digitals en el moment que rebin totes les aprovacions tècniques de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions. Així, hauran de presentar el corresponent projecte tècnic en un termini màxim de 4 mesos i obtenir-ne el vist-i-plau de l’ organisme estatal.

 

En aquest mateix període, els concessionaris que comparteixen un canal públic, com és el cas de Vilafranca i el Vendrell, hauran de crear l’ entitat consorciada que el gestionarà i aportar a la Direcció General de Mitjans la corresponent documentació que així ho acrediti. Segons Marín, es tracta d’un procés de 2 o 3 anys.

 

Les concessions tenen una vigència de 10 anys prorrogable.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: