Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avui i demà torna a haver-hi vaga de metges que a Vilafranca afectarà especialment l’Hospital

El lema de la vaga és Sense els metges no hi ha sanitat. Que no ens arraconin! Segons el sindicat Metges de Catalunya, el Departament de Salut no ha fet res per pal·liar el dèficit de facultatius en un sistema desbordat per l’augment demogràfic i l’envelliment de la població. Desprès d’un intent de negociació el sindicat ha decidit tornar a convocar vaga.

A Vilafranca, la convocatòria d’aturada que ha fet el Sindicat de Metges de Catalunya tan sols afecta l’ Hospital i es desconeix quin pot ser el seguiment en aquesta ocasió. Ara fa tres setmanes el seguiment va ser del 95% dels metges. La doctora Cuenca demana disculpes per les molèsties que pot ocasionar aquesta acció però recorda que l’objectiu final és la millora de la sanitat. Les reclamacions dels metges passen perquè s’elabori un pla de recursos humans a la sanitat pública, que adapti les plantilles d’ ambulatoris i hospitals a la demanda assistencial, o perquè als ambulatoris la visita sigui de 10 minuts per pacient. També reivindiquen la creació d’ un organisme de negociació amb la conselleria de Salut. Els professionals que van a la vaga denuncien que els metges estan obligats a fer guàrdies cobrant molt menys del que correspondria. Els metges volen una jornada de 35 hores setmanals i que, en tot cas, no superi les 48 hores la setmana amb guàrdies incloses. També demanen que el treball es programi respectant la conciliació de la vida laboral i familiar, que l’empresa per la qual es treballi garanteixi la formació continuada del facultatiu o que la mobilitat laboral i geogràfica sigui voluntària, incentivada i acotada en el temps. La vaga s’estendrà fins al dijous.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: