Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquests dies s’estan fent treballs de manteniment a la premsa de vi al final de l’avinguda Tarragona

Els treballs els du a terme el Taller Escola de restauració Abracadabra, de Vilanova, i la seva directora, Glòria Cabot comentava que ells mateixos ja van fer uns importants treballs de restauració en aquesta peça fa uns 3 anys. En aquell moment es van restablir les fixacions de la premsa al terra, per tal d’evitar possibles moviments. En aquests dies el que s’està fent son feines de manteniment de la fusta

 

Glòria Cabot comentava també que aquest actuació s’ha d’anar fent cada 3 anys, ja que la fusta és un element viu que necessitat d’aquests tractaments, i més encara en la situació que es troba aquesta premsa, a l’aire lliure i a tocar d’una via de circulació tant important.

 

 

Aquesta premsa és del segle XVI, i de moment ha aguantat força bé el pas del temps, gràcies en part també a la cura i el manteniment que en fan els membres d’aquest taller escola de Vilanova, que é stambé l’encarregat de fer el manteniment de les peces de la sala central del Museu del VI de Vilafranca.

 

 

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: