Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest estiu vindran més infants sahrauís que mai a la comarca, un total de 15

Un any més, l’ACAPS Wilaya Alt Penedès, en col·laboració amb el Front Polisario, organitza les tradicionals colònies d’estiu per als infants sahrauís que viuen als campaments del Tindouf.

Fa deu anys que s’ organitzen aquestes colònies i enguany s’ han demanat més infants que en altres ocasions, en total es preveu que en vinguin uns 15.

Les famílies interessades es poden posar en contacte amb l’ ACAPS Wilaya Alt Penedès, perquè després de Setmana Santa tenen previst començar les entrevistes per explicar-los en què consistirà l’ estada dels infants.

Aquest estiu es produirà una renovació important de famílies perquè n’ hi ha algunes que han acollit el mateix nen en els darrers anys, però aquest estiu ja no el tindran perquè ha fet els 12 anys i les famílies ho aprofitaran per agafar-se un descans.

Els nens i nenes tindran entre set i dotze anys, però la família interessada no sabrà fins a última hora si l’ infant que tindrà serà un nen o una nena i l’ edat que tindrà.

Els infants són els més afectats per les condicions de vida difícils als campaments de refugiats, perquè sovint no tenen les necessitats bàsiques per al seu bon creixement i desenvolupament personal.

 

A més, enguany als campaments ha plogut molt i han patit inundacions que han danyat seriosament les senzilles edificacions de fang que utilitzen com a escoles, hospitals o cases. La intenció és aprofitar que a l’ estiu marxaran els nens més petits per refer aquestes precàries instal·lacions.

Segons l’ Elisabet Colomer de l’ ACAPS Wilaya Alt Penedès, l’estada en famílies de la nostra comarca és molt positiva per als infants, però també per a les famílies.

 

 

 

Les famílies de la comarca interessades en acollir un infant sahrauí poden posar-se en contacte amb l’organització, abans de Setmana Santa, als telèfons 647 425 708 i 609 314 261.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: