Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Subirats promociona el compostatge domèstic al municipi per reduir el volum de residu

Una àmplia campanya informativa que comença ara proposarà als veïns de Subirats instal·lar un compostador a casa i generar el seu propi compost. Inicialment, l’ ajuntament de Subirats ha adquirit un total de 80 compostadors de 420 litres de capacitat, mida suficient per a una família de quatre membres. La intenció del consistori és ampliar aquest nombre en funció de la demanda que hi pugui haver.

A cadascun dels habitatges interessats, l’ajuntament facilitarà un compostador, material estructurant procedent de les restes d’esporga triturades del municipi, un remenador per a voltejar el material i un dossier informatiu. A més a més, des de la Mancomunitat Penedès-Garraf es realitzaran tallers de formació per a tots els inscrits i s’oferirà assessorament permanent a tots els practicants per aclarir les possibles incidències.

El regidor de Medi Ambient de Subirats, Salvador Mallofré, ha explicat en una entrevista a La Plaça en què consisteix un compostador.

 

A les 3 escoles del municipi també es facilitarà un compostador per a introduir aquesta pràctica entre els més petits i així, reciclar part de les restes orgàniques que es generin a l’escola.

Aquesta setmana ha començat la campanya informativa i per a la vinent s’han convocat dues reunions informatives, on s’informarà amb detall com participar en la campanya, aconseguir el compostador i la resta de qüestions a tenir en compte. Dijous vinent, a les 8 del vespre al Centre Cultural i Recreatiu de Can Cartró, es farà la primera reunió i la segona tindrà lloc divendres 7 d’abril, també a les 8, al mòdul de l’escola Sant Jordi de Sant Pau d’Ordal.

La campanya també preveu iniciar alguna experiència de compostatge col·lectiu en alguns nuclis rurals del municipi, on hi hagi persones interessades.

 

Per participar a la campanya i disposar del compostador caldrà inscriure´s entre el 3 d’abril i el 3 de maig, a l’Ajuntament de Subirats.

El regidor de Medi Ambient ha avançat a Ràdio Vilafranca que aquells que tinguin un compostador a casa, tindran una rebaixa a la taxa d’ escombraries de l’ any vinent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: