Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha acondicionat al casc antic de la Granada mitjançant el taller ocupacional del Consell Comarcal

El desembre de 2005, el Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va posar en marxa un nou taller d’ocupació. Els tallers són programes públics d’ocupació i formació cofinançats pel Fons Social Europeu i el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat. El seu objectiu és facilitar l’ocupació i la incorporació al mercat laboral de persones en situació d’atur, majors de 25 anys, amb especials dificultats per a la inserció laboral.

El taller d’ocupació de Suport als Petits Municipis de l’Alt Penedès té com a objectiu específic realitzar obres i serveis d’utilitat pública i d’interès social, complementant els recursos dels ajuntaments en benefici de la ciutadania. Els 24 alumnes del taller reben una formació teòrica i pràctica com a paletes, peons de neteja forestal o pintors, segon el mòdul escollit. Després d’un any de formació, obtenen un títol oficial de la Generalitat i poden accedir amb més possibilitats al mercat laboral.

Fins al mes de febrer passat, els alumnes de l’especialitat de paleta han treballat fent obres de rehabilitació per a l’Ajuntament de la Granada. Les obres han consistit en la construcció de dues escales per salvar el desnivell existent entre tres carrers del nucli històric de la població. Hi han treballat 8 alumnes sota la direcció d’un monitor.

 

Els costos laborals, la formació específica i la formació compensatòria que estableix el projecte del taller ocupacional van a càrrec del Consell Comarcal. Els ajuntaments beneficiaris només s’han de fer càrrec del transport i del material necessari perquè els alumnes puguin fer les feines de millora als seus respectius municipis.

En aquesta segona edició del taller d’ocupació de Suport als Petits Municipis organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès, han sol·licitat de participar-hi els ajuntaments de Castellet i la Gornal, la Granada, Font-rubí, Mediona, el Pla del Penedès, Pontons, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, St. Cugat Sesgarrigues, St. Martí Sarroca, St. Quintí de Mediona, Subirats i Torrelles de Foix.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: